Оборудване за търсене на злато

Оборудване за търсене на злато

Непрекъснато увеличаващата се стойност на златото ежегодно вдъхновява хиляди хора по света да се впуснат в търсене на скъпоценния метал. Мнозина от тях практикуват дейността през свободното си време – през уикендите или ваканциите. За останалите ентусиасти, златотърсачеството е професия, с която изкарват своята прехрана. Общото между всички тях, обаче, е, че се нуждаят от специално оборудване, за да могат да извършват дейността. От него до голяма степен зависи колко успешно ще бъде търсенето и дали ще бъдат постигнати желаните резултати.

Несъмнено най-важния уред, който всеки един златотърсач трябва да притежава, е метал детекторът. Още от своето изобретяване, уредът придобива широка популярност, тъй като е лесен за употреба и е способен да открие дребни метални частици. Днес се предлага изобилие от модели, които разполагат с редица удобства. Например, някои златотърсачи издават различен звук при откриване на различни метали, работят с различни честоти, с цел откриване на всякакъв размер златни обекти и т.н. Популяризирането на златотърсаческата дейност води до по-високото търсене на уредите. Поради тази причина производителите непрекъснато усъвършенстват своите метал детектори и ги оборудват с различни настройки и възможности.

Въпреки, че метал детекторите са способни да открият миниатюрни златни нишки под земята, търсачите на злато се нуждаят от допълнително оборудване, което да добавят в своя инвентар. Откриването на частиците е само първата част от процедурата. В последствие е необходимо да се разкопае избраното място. За тази цел днес се предлагат удобни и лесно преносими лопатки, които биха свършили отлична работа. Веднъж разкопана, пръстта трябва да бъде пресята, за да могат да бъдат открити златните частици. С помощта на сито, могат лесно да се отделят парчетата злато от тези пръст.

Съществува и още един начин, по който да бъдат открити златните късчета – чрез изплакване. Този метод включва използване на вода за тяхното отделяне от почвата. За целта е необходимо закупуване на улей за злато ( може да се използва също и сито) и леген. Процесът е лесен и се базира на химичните и физични свойства на златото. След разкопаване на избраното място, почвата се смесва с вода в легена и се бавно се разбърква, за да се премахнат буците. След известно време, златото бързо се утаява на дъното на легена. За да бъдат отделени частиците, може да се използва сито или т.нар. улей за злато. По този начин на практика се извършва т.нар. „изплакване”, чрез което всички златни парченца напълно се отделят от почвата и водата. Процедурата сама по себе си не изисква специални умения. Единственото условие е всеки един любител да се зареди с достатъчно търпение, тъй като откриването на златни частици би могло да отнеме време.

Добрата новина за всички ловци на скъпоценни метали, е ,че днес са достъпни немалко източници на оборудване за търсене на злато. Фирма Ай Шоп ООД е надежден търговец на оборудване за метал детектинг. Широката гама от продукти включва скенери за злато, металотърсачи, легени за злато, сита и редица други достъпни на конкуренти цени. Повече информация всеки би могъл да получи на място в магазина или онлайн, на уеб страницата на фирмата.