Ценни съвети за офроуд феновете

Ценни съвети за офроуд феновете

Ако офроуда е вашата страст – тогава много добре знаете, че оборудването на джипа е изключително важно. Карането извън пътя подлага превозното средство под много по-голямо натоварване от стандартното съответно е нужно не само окачването на джипа да е съобразено с това, а и цялата му конструкция.

Едно от супер полезните подобрения в офроуд машината си което можете да направите е да закупите лебедка за джип. Тя може да е изключително ползена в редица сутиации, както свързани със засядането на превозното средство, така и самото му подпомагане в чрез издърпване в тежки терени.

Какво трябва да вземем под внимание свързано с лебедката на джипа

  • Конекторите на лебедката

Според отзивите на много офроуд фенове, понякога може да се появи проблем с лошите контактори. Контакторът е черна кутия с малък размер, чиято функция е да държи релейните ключове, контролиращи мощността, която се изпраща към лебедката на джипа. Обикновено той има клеми или проводници и е разположен отзад на лебедката.

Известно е, че некачествените контактори могат да станат причина за пожари. Като цяло ситуацията е такава: кал и други отпадъци попадат в контактора и му нанасят щети, поради което той не може да изпълнява своята роля за известен период от време.

  • Пазете се от електропроводимите стружки

Електропроводимите стружки могат да проникнат в двигателя, когато синтетичното въже се износи  – взимайте под сериозно внимание този факт при offroad.

Оказва се, че електропроводимите стружки от синтетичното въже могат да проникнат в електрическия мотор в процепа между въртящия се фланец на барабана и бузата, където е закрепен моторът, причинявайки късо съединение между намотката и четката. Има и риск двигателят на офроуд машината ви да изгори. 

Следователно е важно да се гарантира, че въжето се завърта по време на навиване и не лежи близо до лявата буза на барабана.  Препоръчително е да имате комплект от резервни соленоиди. Понякога двигателят спира да работи поради прегряване или повреда на един от соленоидите. Тогава е необходимо да смените целия блок, тъй като е неудобно да се търси кой е изгорен в полето.