5 неща, които трябва да знаете, преди да купите лаптоп втора употреба

5 неща, които трябва да знаете, преди да купите лаптоп втора употреба

Преди да купите следващия си лаптоп от магазин за втора употреба, ето някои важни точки, които трябва да вземете предвид, за да не съжалявате от направения избор :

1. Уверете се, че продавачът е проверил за вируси и злонамерен софтуер.

2. Уверете се, че продавачът е инсталирал антивирусен софтуер на лаптопа.

Добрият антивирусен софтуер ще защити машината от вируси, злонамерен софтуер и хакери. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да инсталирате добра антивирусна програма като има много такива, от които можете да избирате, включително безплатни и платени версии.

3. Проверете живота на батерията на лаптопа. Батериите са съществена част от всяко устройство. Животът на батерията на лаптопа е важен, защото определя колко можете да използвате лаптопа, без да е необходимо да бъде включен да се зарежда. Животът на батерията може да се тества по много различни начини – например колко дълго ще издържи батерията в режим на готовност или колко време имате, преди лаптопът ви да се зареди.

4. Проверете дали има или не оригинален Windows диск с продуктов ключ или операционна система. Ако няма, бихте могли да си закупите за много малка сума от черния пазар и въпреки това може да е много трудно да се разбере дали този ключ е реален или не.

5. Уверете се, че сте проверили лаптопа за някакви признаци на износване

Ако забележите дребни драскотини по повърхността на клавиатурата, които не сте виждали преди, то това е един от първите признаци, че вашият лаптоп остарява. Лаптопите не са евтини – понякога най-добрата сделка, която можете да получите, е лаптоп втора ръка. Въпреки че има някои рискове, вашият лаптоп може да има известно износване, но все пак да работи също толкова добре, колкото и нов. Купуването на лаптоп втора употреба често е най-добрият вариант за много хора. Използваният лаптоп може да бъде чудесен избор за някой, който не се нуждае от разширени функции и има ограничен бюджет. Цените варират в зависимост от състоянието, възрастта на лаптопа и разбира се избраната от вас марка като Apple, Lenovo, Fujitsu, DELL, HP, Samsung.

Причини хората да купуват лаптопи втора ръка

Купуването на лаптоп втора употреба е чудесен начин да спестите пари като това действие ви предоставя екологично решение, ако искате да намалите въглеродния си отпечатък.

Първото нещо, което трябва да направите, преди да закупите лаптоп от магазин втора ръка, е да се уверите, че той е проверен и сертифициран и че има гаранция.

Ако лаптопът е ремонтиран и реновиран от голяма компания с доказала се история и клиенти, тогава той ще бъде в безопасност от подобни инфекции, защото тези компании предоставят проверки за сигурност по време на процеса на ремонт.