По-красиви и по-щастливи благодарение на добрия сън

По-красиви и по-щастливи благодарение на добрия сън

Премахване на разсейването

Добре е да се възползвате от пълното си спокойствие като намалите използването на телефона си, след като си легнете удобно на на вашите матраци в страхотните си чаршафи. Проучване от 2018-та година включващо 2000 възрастни, засяга сексуалния живот и ползването на мобилните телефони. Те не само, че са установили, че използването на телефоните е най-важната дейност през последните часове преди лягане на удобен матрак за сън, но 35% от хората, участвали в изследването признават, че ползването на мобилен телефон повлиява отрицателно на сексуалния им живот, а 55% казват, че това отнема от времето им с партньора.

Ако това ви звучи познато, то помислете за оценка на баланса между мобилния телефон и личния живот. Можете да ограничите времето на мобилния си телефона в спалнята като поставите телефона си надолу върху нощното си шкафче когато лягате, или една по-добра идея е да държите смарт джаджите далеч от зоната за сън и от топ матраците и възглавниците си в спалнята. Тези не трудни за спазване правила ще ви позволят да прекарвате ценно време с партньора си в спалнята.

Хормони

Хормоните ви са това, което регулира усещанията, чувствата и желанията ви. Проучванията доказват, че добрия сън на качествени матраци, подматрачни рамки и възглавници със сигурност помага за регулиране нивата на тестостерон, докато лишлипсата на сън води до драстичен спад на тези нива. Когато тестостеронът е в много ниски граници, то и сексуалното желание драстично намалява.

Окситоцинът също така е много важен хормон, който е от основно значение за секса и съня. Окситоцинът е много полезен при следното заболяване – обструктивна сънна апнея като значително спомага за  увеличаването на крайното време за дълбок сън. В комбинация с подходящ за вас матртак Нани и възглавница, би могло драстично да промени живота ви. Освен това той се отделя по време на секс като спомага за намаляването на стреса и повдигането  на настроението ви, което от своя страна улеснява по-бързото заспиване и затова се нарича наркотик за гушкане.

Изглеждайте и се чувствайте по-секси

Сънят за постигане на красота е възможно най-реален, тъй като ви кара да изглеждате и да се чувствате по-добре, а редица проучвания доказват, че останалите хора и вашият партньор обръщат внимание на това. Изследване на BBC в Стокхолм изследва съня на 25 студенти, които са били предварително инструктирани и следени по време на 2 нощи с лош сън от 4 часа и 2 нощи на добър сън. Направени са снимки на участниците след това като са помолени 122-ма непознати да погледнат снимките им и да дадат оценка за тяхната привлекателност и симпатичност. Резултатите доказват способността на съня да ви направи по-красиви.